Pers

3voor12/VPRO

http://3voor12.vpro.nl/lokaal/utrecht/nieuws/2015/recenseert/3voor12-Utrecht-recenseert-13.html

 “En zoals het de meester betaamt, klinkt alles op deze plaat knispervers en helder. Alsof je bij de piano in de kast terecht bent gekomen of je oor naast de marimba te rusten hebt gelegd. “Ik omhels jullie!”, schrijft den Duijf bij de credits. Een omhelzing waarin wij maar al te graag opgaan. Sterker nog: wij laten DUIJF niet meer los.”

Moors magazine

www.moorsmagazine.com/muziek/nederlands-en-toch-leuk/duijf/

“Brabantse tongval, onverwachte tempowisselingen, opmerkelijke arrangementen en verrassende teksten. Precies wat we van Bastaard Platen gewend zijn dus – anders, een beetje vreemd en erg goed. Spannende muziek, met humor, intelligent en fraai. Een aanrader.”

 

Music that needs attention

http://musicthatneedsattention.blogspot.nl/2015/05/duijf-duijf.html?view=timeslide

“Daarnaast vindt men een aantal songs die je direct weten te raken. Om te beginnen het wonderschone en nostalgisch aandoende Passeer de straat, het mooiste liedje dat ik dit jaar tot nu toe hoorde.”

 

White room reviews

www.whiteroomreviews.nl/cdreview/duijf

“Er zijn er weinig zoals Duijf, die durven anders te denken en anders te doen. De liedjes op Duijf verstaan de kunst van het versmelten van cultuur, poëzie en geluid. Luister en ontdek, Duijf is meer dan een geniale gek met bijzondere liedjes. Duijf is een naam om  rekening mee te houden.”